Jahody – FAKT
Jahody v sebe majú množstvo kyseliny jablčnej, ktorá prirodzené čistí a bieli vaše zuby, aj keď jahody sú červené. Toto ovocie však obsahuje aj kyselinu citrónovú, ktorá môže oslabiť povrchovú tvrdosť vašich zubov. Kyselina jablčná je vyššia v porovnaní so škodlivou kyselinou citrónovou. Ak používate jahody ako bielidlo na zuby, vyberajte zrelé jahody.
Kokosový olej – FAKT
Táto technika bielenia pravdepodobne zníži bakteriálne zaťaženie v ústach a ukázalo sa , že zlepšuje zdravie ďasien a bielenie zubov. Obsahuje prevažne mastné kyseliny, kyselina aurická, ktorá má dokázané protizápalové účinky. Prehĺbenie oleja medzi zubami, môže tiež uvolniť častice potravy.
Zelený čaj – MÝTUS
V skutočnosti zelený čaj vaše zuby zafarbí. Obsahuje rastlinné zlúčeniny, ktoré zvyšujú potenciál farbenia. Znamená to, že je kyslý a naruší vašu sklovinu na zuboch. Po rozbití skloviny sa pigmentované molekuly môžu ľahko prilepiť k zubom a to samozrejme, vedie ku škvrnám.
Sóda na pečenie – FAKT
Sóda na pečenie je prirodzená na bielenie zubov. V mnohých zubných pastách sa táto zložka objavuje. Najlepšia aplikácia na zuby je zmiešanie čajovej lyžičky sódy s vodou a aplikovať pomocou zubnej kefky na zuby.
Losos – MÝTUS
Táto ryba nemôže skutočne bieliť vaše zuby, ale jesť ho pre vaše zuby. Losos, aj ostatné ryby sú dobré, ako biela výživa. Obsahuje veľa vápniku a vitamínu D, čo je dobré pre vaše zdravé zuby a kosti.
Jablká – FAKT
Podobne ako jahody, tak aj jablká obsahujú kyselinu jablčnú a môžu pomôcť vašim zubom.
Citrónová šťava – MÝTUS aj FAKT
Citrus čistí a pomáha udržiavať biele zuby. Použitie citrónovej šťavy sa v skutočnosti neodporúča, pretože je veľmi poškodzujúce pre povrch zubov a môže viesť k citlivosti a zafarbenia.
Syr – FAKT
Syr môže mechanicky čistiť vaše zuby, pretože je to prírodný čistiaci prostriedok. Má vysoký obsah vápnika na posilnenie zubnej skloviny a štruktúry. Dávajte pozor na mäkké syry, ktoré môžu spôsobiť zápach úst.